nlen
nlen

laten we ons eens beter voorstellen

Met een licht ongebruikelijke achtergrond van moderne letterkunde, jazzjournalistiek en geografische informatiesystemen in de nutswereld, stapte Remco Takken in 2003 over naar de wereld van geo-informatie, data-inwinning en digitalisering.

of het nu korte, pakkende nieuwsberichten zijn, interviews of artikelen met technische uitleg: het gaat om een klinkend resultaat.

Sindsdien is deze razende GIS-reporter meer dan voltijds actief bezig met het doorgronden en analyseren van de geomarkt en de nieuwste technologische innovaties. Hij wordt dan ook wel ‘het geheugen van de geosector’ genoemd. Eerst is hij vooral actief in de Benelux, later komen daar het Verenigd Koninkrijk, de EU en uiteindelijk de ‘global market’ bij. 

Remco Takken schrijft onder meer voor de vakbladen GeoInformatics, GIS-Magazine, CAD-Magazine, BIG Nieuws, De Hollandse Cirkel en Geospatial World Magazine. Het zijn inhoudelijk stevige artikelen over uiteenlopende onderwerpen. Altijd is daarbij de bedoeling om de plaats van geo-ICT te duiden in (overheids-) beleid, werkprocessen en kritische bedrijfssystemen. In 2011 schrijft hij het inleidende eerste hoofdstuk van het boek ‘BGT en IMGeo; stand van zaken’, dat werd uitgegeven door Ruimteschepper. Het werd een bestseller die in 2012 én 2013 werd herzien en herdrukt.

In 2014 organiseert GIS-Magazine-uitgever CMedia in Houten het gratis toegankelijke Geo Event. Remco Takken verzorgt het inhoudelijke programma. Dit leidt tot een verdere samenwerking met branche-organisatie GeoBusiness Nederland en vakvereniging GIN in de GeoBuzz, die nog altijd ieder jaar plaatsvindt in Congrescentrum 1931 in Den Bosch. In 2018 voegt hij zich bij Geospatial Media and Communications, bekend van GeoBIM in Amsterdam en het Geospatial World Forum in Zaanstad.

Momenteel is Remco Takken verantwoordelijk voor de partnerschappen, kennisdeling en universitaire contacten bij de gerenommeerde internationale branche-organisatie World Geospatial Industry Council.

de mogelijkheden zijn toegespitst op uw vraag!

een leven in muziek

Remco Takken start zijn schrijvende bestaan in de muziekindustrie. Vanaf 1998 verschijnen er honderden recensies en interviews van zijn hand in tijdschriften als JazzNu, Smilin’ Ears, Fake Magazine, Platomania en Jazz bulletin. Ook is hij van 1999 tot 2002 freelancer voor de kunstpagina van De Volkskrant.

Van het een komt het ander. Liner notes voor cd’s van Roomtone, Olthuis & Van Veenendaal, Steve Lacy & Mal Waldron, Wiek Hijmans. Jureringen voor onder meer de Dutch Jazz Competition, tientallen cd-boekjes voor het legendarische platenlabel ESP-Disk’ en rond de 250 radio-uitzendingen voor De ConcertZender.  In 2000 coördineert hij voor die omroep live-opnames van onder meer het Ex Orkest, Jodi Gilbert, Achim Kaufmann en Anne LaBerge. Delen van de concerten van Jodi Gilbert en van het Ex Orkest zijn te horen op de cd’s Mix Your Languages en The Ex at Bimhuis (1991-2015).

Tijdens een van zijn reizen met toerende muzikanten produceert hij een achtsporendemo voor het duo Odd Appetite. Deze opname wordt opgepikt door de legendarische avantgardist John Zorn en leidt in 2007 tot een cd op het Tzadik-label.

In 2010 komt ‘Révocation’ uit, de biografie van slagwerker Pierre Courbois, in samenwerking met verschillende topstukken uit de jazzjournalistiek.

In 2020 mixt Remco Takken een aantal nummers voor Get Back Into The World, het nieuwe album van The Sensible Gray Cells, een powertrio met de legendarische zanger-gitarist Captain Sensible, bassist Paul Gray (The Damned, Eddie and the Hot Rods) en drummer Marty Love (Johnny Moped).

Remco Takken is bestuurslid van Productiehuis I Compani.

klanten

geotekst schrijft voor

vraag het

en we nemen contact met u op

Remco Takken Geotekst
+31 (0)6 33 15 51 67

remco@geotekst.eu

 

My New Stories

BRO
Tensing omarmt Snowflake met FME
Fugro launches new generation of uncrewed surface vessels
SI Analytics
GKI Summit
Where ethics and geospatial AI meet
Hogeresolutiemetingen onder de grond
Factsheet Samenwerking Markt & Overheid in de RES.
De toekomst van de herinnering